Monday, May 28, 2007

Hitler jugend

Jag arbetar i förskoleverksamheten på svenska skolan i Paris. Varje förmiddag är vi i parc Monceu, barnen får leka och springa och gegga geggamoja. I dag har det regnat hela förmiddagen och barnen lekte glatt i sina galonisar.
De franska välklädda barnen fick stå bredvid och titta på när våra barn lekte sin glada lek.
En fransk pojke klev ner i sandlådan för att börja leka med våra barn, varpå hans mormor genast klev fram och gav honom en smäll i ansiktet, sen började hon skälla ut oss för att vi lät våra barn leka på detta "smutsiga" vis. En annan morfar slog sin pojke med sitt paraply då han försökte delta i geggamojaleken.
Mormodern tyckte att det var helt förskräckligt att våra barn fick leka på detta vis. Vi garvade åt henne och sa att så gör man i Sverige, där får barnen leka, hon sade att hon aldrig hade hört något så dumt, hon var minsann gammal lärare och hade fått diplom för att hon var en sådan duktig pedagog.
En fantastisk amerikansk pappa lade sig i samtalet och sade till läraren from hell att hon måste ha fått diplomet på 1940 talet då hitler jugend var i stan.. Då tystnade hon.
Mina barn ska aldrig få gå i fransk skola.
never
ever
Man FÅR inte slå sina barn!

2 comments:

Anonymous said...

länge leve jänkarna!

Ullton said...

I know my little brother!