Thursday, November 30, 2006

bara min

Tog bort boken från bloggen, vill nog hålla den lite för mig själv ett tag till.
Livet rullar på, idag har mina tankar mest kretast runt hur mycket snor det får plats i en näsa. Är det någon som vet?
Vore intressant att läsa en docktorsavhandling eller två i ämnet.. måste genast googla.
Ikväll ska jag ägna mig åt att fixa fötterna. Allt dubbelskinn på mina hälar har resulterat till att skorna nu är för små. Ska nog lyxa med att klippa tånaglarna också, kronprincessan kommer ju hit på söndag.
Kram alla glada

Tuesday, November 28, 2006

fler personer

Det är runt dessa tre Markus, Inna och Anna plus tre karaktärer till, sagan kommer att handla om.
De andra Mona, Magnus och Elenor kommer ni få träffa i morgon. godnatt

adventskalender

Har bestämt mig för att publicera det som kanske blir en bok här på bloggen. Så ni kommer få en bit varje dag. Hoppas att ni läser tycker och kommenterar.
Boken är inte självbiografisk, men ni som känner igen er gör det kanske med rätta eller inte. Låt det väl smaka!

Monday, November 27, 2006

El Stockholmo!

Fick precis reda på att jag ska eskortera en synnerligen liten men betydelsefull person till Stockholm den 13 dec. Tar morgonflyget tillbaka till Paris den 14. Bloggdate någon?
Ibland är jobbet som PA (Paris assistent) glidigt.. undrar om jag får åka 1:a klass..hmm antagligen.

projekt

HAr inte skrivit så mycket på senaste, eller ja ghar inte skrivit så mycket här. JAg håller nämligen på med ett litet projekt som kan sluta med en bok. Det blir jäkligt kul om jag får säga det själv.. bara jag kan hitta diciplinen. Boken ska bli kul och djup och väldigt mycket jag.
Alla som jag tycker och och alla som jag inte tycker om kommer att känna igen sig.. hehehe vilken makt! Alla snubbar.. hehe ni vet vilka ni är och jag hoppas inte att ni läser här.. men som sagt, jag ska skicka en kopia till alla som berörs om det blir av..
Är jäkligt kul faktiskt, och inte en enda mening i boken ska vara politiskt korrekt, den är vulgo, rak, kul.. ja precis som jag!
Kram

Saturday, November 25, 2006

mina livsregler

Dessa regler ska lydas slaviskt för att man ska få ett enkelt och lyckligt liv

- mot dumheten står man maktlös. Förenklar mycket.
- det finns två sorts människor, de som har sett kusten och dom som inte sett kusten. Används för att sortera bekantskapskretsen i två fack. För man har ju sina vänner till olika saker. Vissa festar man med och vissa pratar man med.
-Man ska alltid ha råd att be sin man dra åt helvete. Håller en autonom och alert.
allt för idag
Återkommer i morgon med nya insikter om det som kallas livet..
(märks det kanske att jag haft lite födelsedagskris??!! hehe)

rötter

Mina farföräldrar dog lite tidigt, jag önskar att jag som vuxen kunde pratat med dom. Precis som jag skulle vilja prata med min mormor som tyvärr dog när mamma var liten.

Farmor, farfar och mormor, tänk vad härligt om vi kunde ta en kaffe ihop eller ett glas rött för den delen. Det är så mycket jag skulle vilja veta, tänk vad erfarenhet de sitter på som jag inte kommer att få ta del av. Visst mycket får jag ju indirekt av mina föräldrar som ju faktiskt är produkten av deras vishet och gener. Men ibland vill man precis som Oden, dricka direkt ur källan.
Jag blir så avundsjuk på människor som har sina anfäder i behåll i vuxen ålder. Men livet är ju som det är, men just nu när jag lever lite rotlöst blir jag liksom sugen på rötter. (och morötter duger inte)
Detta leder i sin tur att man blir bäbissugen, jag vill ju att mina barn ska få ta del av mina fantastiska föräldrar.
För hur ska jag kunna förklara för mina barn hur pappas ögon glittrar på julen, eller hur tomten låter, eller hur mamma luktar, eller hur mamma är så vacker när hon sover med sin gamla bettskena? Eller hur man i deras blickar inser, att man nog är ett av de mest älskade barnen i hela världen?
Allt detta skulle jag farmor, farfar och mormor kunna prata om. Farfar skulle nog kunna berätta mycket, då han hade ett av världens bästa minnen. Han kom till och med ihåg när hans storebror föddes..
Kanske läser de bloggen jag vet inte om comhem kommit till himlen ännu.. Eller så har dom det bara härligt, men jag vet att dom kikar ner på oss. Annars skulle inte farmors gamla rävboa vibrera så när den får luftas i Paris.
Som tur är har jag en ung vital morfar, som jag har haft många fina samtal med vilka jag är väldigt tacksam för.
Kram på er alla!

livet

Började förmiddagen med en cremé på ett brasserie i närheten. Det är sådan lyx, att sitta för sig själv med något bra att läsa och röra om i en kaffe.

Folk pratar runt omkring en, man hör hur personalen skojar och skäller på varandra. Man smyglyssnar kanske på bordsgrannen. Då och då tittar man upp från sin bok för att se sig omkring.
I tabachörnet står en gubbe och skrapar lotter, vid hans fötter ligger en luggsliten hund av obestämd ras, gubben dricker en pastis. Bredvid mig sitter en dam som skulle få vilken östermalmstant som helst att bli avundsjuk. Vid baren står ett gäng byggarbetare och flirtar med mig, tills jag sänker blicken, då pratar de en stund om min frisyr och om min eventuella nationalitet. De gissar på att jag är danska, men herren i baren rättar dom och säger att lilla mlle over there faktiskt är svenska.. hur han nu vet det. Byggarna visslar gillande, för vi vet ju alla hur svenskor är..?

Ett par kommer in, och tar en kaffe i baren, kvinnan är höggravid, när de fått sitt kaffe börjar kvinnan röka. Ingen bryr sig om det, hade hon gjort det i sverige hade hon nog fått många förebrående blickar, men inte här.
Här bryr sig alla om allt fast ändå inte.. en skön balans.
EN skön lördagförmiddag.

Det är denna stämning jag inte funnit på många ställen, en harmoni som man lätt lär sig att leva i symbios med.
Denna harmoni finns även hemma i metropolen när man sitter på trappen med en kaffe och en hund i knät eller örat. Men jag har nog inte funnit den någon annanstans ännu. KAnske när jag ligger i min röda sammetssoffa med ett glas rött och marlboro som sällskap.
Tänk den dagen när man kommit så långt att man alltid bär med sig denna harmoni, kanske kan man konservera den på burk?

Men jag hyser förhoppning om att den finns att återfinna i vår granna huvudstad. hoppas hoppas

Friday, November 24, 2006

Zlatan och jag..

Satt och googlade bilder på Zlatan åt världens bästa sexåring härom dagen, till bilderna fanns lite fakta om Zlatans inkomster osv..
Sexåringen funderar en stund sen utbrister han..
-Zlatan är ju ganska snygg, rik och musklig! Precis som du gillar dina killar Ullis! Varför tar du inte honom..
Och ända sen dess har jag funderat.. varför blev det inte jag och Zlatan? han verkar ju uppfylla mina krav?!
Hehe tänk vad härligt att vara 6 år, och livet är en dans!
Sen såg han drömsk ut och frågade om jag och Zlatan blev ihop.. kunde vi kanske hämta honom i skolan då??
hehe Helena Seger akta dig här kommer jag.. Den lilla Maximilian måste man ju kunna adoptera bort.. men förresten är bollen rund*?

kloka barn

Fick höra av en mamma igår vad hennes dotter sagt, efter att ha tänkt en lång stund.
- Mamma först kom gud, (paus) och sen John Blund
Fint va?



Kristina Lugn är nog grön av avundsjuka...

Thursday, November 23, 2006

Bananer

Känner mig modigare och fegare än någonsin. Ett ärligare samtal än det jag hade idag kommer jag nog inte ha på länge. Det känns förbannat bra.. samtalet alltså. Med en av dom finaste. Tänk att man kan förneka och lura sig själv såpass att man till slut går på det? och vad förvånad man blir när man vågar se en sanning som andra kanske redan sett.

Satan va knasig man kan vara.

Hur pusselbitarna sedan faller vet ingen, men kanske har man iallafall hittat hörnbitarna som man fammlat efter så länge utan att veta.
Jag känner mig stark, har varit ute och vandrat i Paris, eller, jag vet inte om det var jag, eller avenuerna och boulervarderna som rörde på sig, kanske stod jag still.

Jag gillar att var människa, man gör saker som man inte trodde man vågade och känner hur man växer. Jag känner mig inte äldre och klokare, för jag har ingen ålder. Jag räknar min ålder i känslor och upplevelser eftersom jag aldrig gillat siffror nämnvärt.
Men känslan av att våga kasta sig ut, och att veta att ju fler gånger man kastar sig desto mjukare faller man. Precis som brustna hjärtan läker, så småningom.

Kamrater! våga falla! känn känslan av att inte befinna sig någonstans!

En stilla undran är utkastad i rymden.. nyfiken är man alltid, för det är ju en själv det handlar om, fast samtidigt inte, det som sker sker väl till det bästa.
Men samtidigt kan jag inte neka någon att jag faktiskt undrar väldigt mycket om bananpriserna kommer att stiga 2007?

Wednesday, November 22, 2006

Allt och inget snurrar och jag står i mitten. Vem är jag? var är jag? vad vill jag ? Hur ska det gå till? vart ska jag? hmm ska nog sova på saken.. men livsavgörande saker kommer att hända, frågan är om det blir ett hollywoodmoment

Monday, November 20, 2006

Dagens ord- mysskämmas

Pratade med en av mina allra finaste vänner nyss, jag skulle beskriva en situation för honom, och kom då på ordet.. Mysskämmas... smaka på det.. mysskämmas.. Ni vet när man ligger brevid någon och man vet att man snart kommer att kyssas.. Då mysskämms man.
Det bästa med att mysskämmas är att den andra människan nästan alltid mysskämms samtidigt, man ligger där brevid varandra med blossande örsnibbar och ler.
När man mysskämms kan man inte fatta att alla sagor har ett slut.
Satan att man ibland inte ser skogen för alla träden.

Sunday, November 19, 2006

fantastiska människor omkring mig!


Så här landade chanel på mina naglar.. oo det är såå fiint.

Ska skriva om något minder ytligt och mer djupsinnigt om denna dag och detta liv lite senare. men nu är det fest!

Tack alla fina!

födelsedag!



Ångesten är som bortblåst!
Tänk vad lite sång och paket kan göra.. Ett vackert black satin nagellack från chanel, en fantastisk ring, biljetter till en modernare version av svansjön (svanarna är sexiga lite lättklädda män) blommor, frukost, kulor..mm
ÅÅh va härligt att fylla år!
ska dricka champange till lunch, var vet jag inte ännu, men det ordnar sig.

Saturday, November 18, 2006

senildement?!?!


Så här såg jag ut när jag idag (i en kvart) letade efter mina glasögon!! hehe TUR att jag hittade dom.. de var ju inte långt borta..
man blir ju lite orolig faktiskt.. Kanske borde man gå till doktorn? men vad skulle man söka för? Tillfällig förvirring? livsångest? Böldpest? Livet? bad hairday? Och vad skulle doktorn skriva ut? SENILSNÖREN?? Skiter nog i det

Filminspelning i Parc Monceu


Jag och Mia stod och kollade på en stor filminspelning idag. Eller kollade, vi ville bli upptäckta.. Men ingen bad oss var med i filmen, utan var jävligt upptagna med sitt. Satan detta kanske var vår chans i livet?! Men vi ska nu be Mias vän Valerio som är modefotograf ta coola kort på oss, sen ska vi anmäla oss som statister. Vi kommer att bli stora Mia och jag..
Det verkar så roligt att vara skådis, sitta i trailers och dricka kaffe.. ett trevligt allternativ till trailertrash liksom.

julskinkan har rymt och återfångats

Dada my place on tellus



lördag morgon

ett år äldre


så här ung och glad är jag idag, imorgon är jag ett år äldre och rynkorna kommer antagligen i natt.. lite kluvet med födelsedagar..
efterbild utlovas..kanske
mmm
Nu har jag analyserat mina drömmar helt själv, vad jag kom fram till delger jag inte här. Men men det reder sig nog, det jag är mest orolig för nu är att datorn krånglar lite.

Friday, November 17, 2006

paradigmskifte

Satan vaknade just och har drömt värsta sjuka drömmen. Har drömt mardrömmar två nätter i rad, men nu var det obehagligt. Drömde att jag skulle hoppa fallskärm med I, I är en snubbe jag kärade ner mig lite i, men endast för att det var omöjligt. Men hursom helst skulle jag lämna mitt liv i I:s händer, något jag definitivt inte har lust med. Sen var han fantastisk i drömmen, det var nog det som skrämde mig mest.
Svettiga lakan, drömtydare någon?

Kärleksnummerologi

Ganska passande.. this is me..

Karaktärstal Sex:
De med karaktärstal sex brukar blomma ut sent i livet. I ungdomen kan dessa personer vara försiktiga och rädda för att binda sig.

människorna

på bilden har inget med Ulltons liv att göra.. och jag har inte fått deras tillåtelse att publicera, så om någon känner sig kränkt eller illa publicerad ring gärna polisen.. snygga polisen.. (erna) Känner mig kusligt brottslig.. I live on the wild side.. hehehe

They are wakling in my garden! dammmit

My garden

en av ingångarna till min trädgård

Hösten är här

Parc Monceu

möte med herr Ågren

hmm Mycket tevlig kväll igår, en liten bar i Bastille hade svenskafton. Mycket vin och alla människor blev "svenskfulla" dvs pruttfulla! hehe, hade en vacker bordsgranne och han som satt mittemot letade efter MS mysterium i aphjärnor. Som ni förstår hade vi inga problems med att hitta samtalsämnen..
Kom hem vid 8.30 snåret i morse efter en synnerligen lugn efterfest, gick till jobbet och jobbade.. nu Koma!
Har en del att analysera efter gårdagen, något som aldrig hänt mig förut har nu hänt.. Undrar nu vad eller vem det beror på. Men s´ka inte analysera för mycket, man ska vara rädd om sitt lilla hjärta.

Wednesday, November 15, 2006

bloggheroin

Blogger har inte funkat som det ska idag, det är först när något inte funkar som det ska man inser att man har ett beroende. Min blogg är som cigg, när jag inte har några cigg bryter svetten ut i pannan fast jag inte ens är sugen..
Och när blogger inte funkar, får jag ett sådant sug att kommentera och blogga som inte liknar något annat.
Har haft en stunds "Parismeditation" idag, detta innebär att man sätter sig på ett brasserie (självklart ute i solen, och gärna med en vacker utsikt) sen beställer man en Grande créme, och lutar sig tillbaka på den vingliga lilla stolen som är utformad efter och anpassad för en liten fransk röv.
man äter skummet på kaffet med sked, för att sedan ta en djup klunk, svälja och humma för sig själv av välbehag. I lurarna ska valfri men tänkvärd musik ljuda. Sen ska man bara njuta och tänka på hur bra man är och vilken tur man har att livet valde just mig. Efter det ska man en kort sekund tänka på sina synder, inse att de antagligen inte går att göra något åt dessa.

Efter denna stund av meditation kände jag mig lugnare, men kanske har jag en liten bit orolig själ? eller håller jag på att bli vuxen? Är man vuxen när man i förväg börjar se konsekvenserna av sitt handlande? fast även om jag ser konsekvenserna så handlar jag inte alltid till min fördel...hmm det måste betyda att jag inte är vuxen ännu.. eller hur?

har städat garderoberna i dag. tur.
Sovgott

Tuesday, November 14, 2006

vilse i kanelbullen.

Livet går sin gilla gång, julen börjar komma och snart är jag ett år äldre.
Jag börjar få åldersångest, eller inte ångest men när jag var ca 17 så trodde jag att jag skulle vara någon annanstans vid min ålder. Men vem lyssnar på en 17 åring? haha.

börjar bli pluggsugen, men jag vet inte vad, och kanske vet man aldrig?? kanske kommer man till en punkt i livet, då man bara måste kasta sig in och sedan bestämma sig för att man vill detta? För varje gång man vill något, så bestämmer man ju sig för att man vill just detta, då måste man ju kunna bestämma att man vill något som man egentligen kanske inte vill? eller?
vad vet jag, men en plan börjar så smått ta form i mitt hittills så planlösa liv.

Skulle tycka att det var ganska skönt om någon annan bestämmde åt mig, lite töntigt kanske, men praktiskt.
Jag ville ju bli något, nu har jag kommit till insikt att jag faktiskt redan är något, fast detta något just nu är svårt att definiera.

leva med sig själv kan vara svårt ibland, vill krama min hund. Lite kluven känner mig, inte deppig eller så bara lite allvarlig, vilket antagligen inte är en dag för tidigt.
sov gott alla vackra

Saturday, November 11, 2006

avudsjuka systrar


Msnade med min lillebror igår, han har varit i NY precis. Skrev lite käckt - vet du vem jag träffade i NY?
neeej skrev jag
Samanthas pojkvän...
Mitt hjärta börjar slå lite snabbare
Min underbara lillebror har partat med denne vackre man! Ni vet Samantha i sex and the city, och mannen i fråga är den unga killen som hon är tillsammans med i sista säsongen.
Lillebror fixade ett mobilkort till lilla mig.
Killen tog kort på min lillebror
Jag undrar varför vi är så besatta av kändisar?
Men jag tycker att det är lite härligt..
En gång förföljde jag Jean Reno i två kvarter..
Jag blev så stum när jag mötte honom på gatan att jag var tvungen att följa efter. hmm sjukt

PS måhända att bilden är lite suddig, och att min bror skulle fått en plats i himlen om bilden vad nude.. men men man kan inte få allt.
Plötsligt känns Paris lite passé, kanske skulle men testa lyckan i americkat

Thursday, November 09, 2006

vardag hela veckan

Vardag vardag vardag. Har inte varit mycket att blogga om, musan har druckit för mycket vin eller något, för hos mig är hon banne mig inte!
Har jag förresten någonsin berättat om min musa? Hon kommer ialla fall när man mins anar det, och oftast inte när jag är framför datorn.
När hon kommer kommer hon med besked! jag skulle ha kunnat vara författare till 20 romaner, men musan är som jag.. otålig, så nappar jag inte direkt så drar hon.
Kanske stannar hon längre när jag lär mig tålmod?
Ska ta en liten drink med kompisar i kväll, ska bjuda in musan, vi får se om hon kommer..
'Adjöken

Monday, November 06, 2006

04:11 piiip

Har precis kommit hem från QUEEN, dansat bland transor och svettats. Kommer ha träningsvärk i morgon. Men faan va härligt att stå och dansa och glömma tid och rum.
Hade ett riktigt bra samtal idag med en av världens bästa människor, han berättade en historia som visar på att ödets ironi för eller senare biter en i röven. Kul såå kul. berättar hisorien en annan dag när spåren kallnat lite.
ska söva mina svullna fossingar nu.

Sunday, November 05, 2006

klokt på radion

" jag är uppfostrad till att ifrågasätta, kanske är det därför jag famlar efter något att tro på"

Hmm känns som någon varit i min hjärna och knyckt tankar, precis så där är jag. Men samtidigt är jag uppfostrad till att tro på mig själv, och där har mina föräldrar lyckats. Men ibland sviktar det, jävla hjärna.
Jag kan inte gå med på något utan att vända ut och in fram och tillbaka, detta leder i sin tur att viktiga tankar kanske försvinner under processen. eller?

Kanske borde man sluta tänka? Ganska ofta den senaste tiden har jag önskat att jag vore dum, livet blir ju säkert lättare om man inte ifrågasätter och analyserar allt.
Jobbigt med vägskäl hela tiden.
I nästa liv ska jag vara ett får, det verkar soft.
Nu Karin Boye utan rödvin, blir för djupt då.
Kärlek

slut på lovet

Lovet avslutades med Ostron från Etretat och ett gott Muscadet. Har inte ätit ostron sen jag kom hit, jag hade glömt hur gott det var. Mitt projekt nu är att kolla upp om det finns några ostronodlare i närheten som kanske vill ha en svenskfru. Efter det, leva lycklig i alla mina dagar.
Träffade en gammal bekant häromdagen, en synnerligen trevlig kille som pluggar läkare. hmm eller bekant o bekant vi festade någon gång för 2,5 år sen.

Friday, November 03, 2006

fuldag

Idag har jag haft en riktig fuldag, ni vet. Allt känns piss, och jag hade en jobbig förmiddag i St Michel framför mig.
Tog metron dit o gjorde vad jag skulle. När jag satt på metron hem så var jag trött, sliten, hungrig och längtade efter mamma. Men när jag kom hem så hade posten kommit, och äntligen koden till mitt carte bleue. Denna kod har varit på vift i det franska postsystemet i 3 veckors tid, men nu äntligen hittade den hem.
Skulle egentligen med Britta till Hilton i kväll för en drink i deras trevliga bar, men Britta var sliten så det blir en annan gång.
Efter två timmar med Nip/tuck ringde Mia och vi drog ut i Parisnatten, men jag var inte riktigt på hugget. Som sagt tidigare hade jag en "fuldag" hemma hade jag antagligen köpt en påse lösgodis och sedan tyckt synd om mig själv, men här är det annorlunda..
Receptet för att bli av med en fuldag lyder som följer:
Man sätter på sig ett par skor som får höfterna att svinga vackert,
sen sminkar man sig till sin fördel, och sen lite till,
Man klär på sig kläder som är lagom,
sen drar man på sig lite coola acceoarer,
Detta toppar man med Farmors gamla rävboa, (jag vet att hon ler i himlen när hon ser att den luftas i Paris)
När påklädningen är klar, promenerar man Champs Elysées ner, och tar emot alla komplimanger som männen kastar på en. Efter ca hundra meter är fuldagen som bortblåst och egot är återställt!
Mia och jag drog till Marais och drack drinkar på diverse ställen, var på en australiensisk bar, emn fick dra pga Fulla ev och antagligen höga fransoser som inte betedde sig på tillbörligt vis. De var som vanliga normalfulla svenskar, men här tål man inte sådana närmanden. Integritetn blir liksom starkare här. Vi avslutade vår fabulösa kväll på "duschstället" och till min förvåning kände servitören (den vackra tatuerade svarta*) igen mig och hälsade hjärtligt med ca-va! Mia var lite nervös för hon inte trodde att vi skulle komma in först, (kan vara lite svårt för två ensamma tjejer att komma in på gaybar nämligen) men jag lovade Mia att sköta snacket och låtsas vara transa om det skulle bli nödvändigt. MEn det gick bra ändå!
nu sova!
Godnatt alla vackra!
Ps jag var helt säker på att det var lördagkväll ikväll, så jag har vunnir en hel dag!

Thursday, November 02, 2006

Trygghet.


Om alla hade tillgång till en sådan här liten skatt, skulle ondskan nog ta slut.

Wednesday, November 01, 2006






de vita balerinorna med tofs ska jag ha om jag börjar med golf ngn gång, de guldiga spetsiga är gamla favvosar, de röda ballerionorna inköptes för jag upptäkte att jag inte hade skor som matchade mitt nya läppstift, leopumpsen har varit på många äventyr i Parisnatten och har avlagt tystnadsplikt!




de höga stövlarna älskar jag, men har ingen bra kjol att ha dom till ännu, de spetsiga är vardagsgympastövlar, de spetsiga är riktigt coola alibaba pjuks som det dansats frisklt i!



min rosa barbieskor blir jag ca 2 meter lång i, vilket är bra så länge man inte dejtar Tom ,Cruise de andra guldiga köpte jag här till ett brakpris, kilstövlarna hittade jag längst in i garderoben och använde för första gången för ca 2 veckor sedan



två hookerboots och ett par guldiga jesussandaler för att jämna ut lite..



piratdojorna går hem när man jobbar med barn, de andra är kohudspumps, de är ludna och helt fabulösa! rea förstås!

när jag köpte dessa coola boots prövade jag bara högerskon, sen visade sig att jag inte fick foten i vänster dojan. Sen fick jag tips av svägerskan att sätta en plastpåse på foten för ett schysst glid. Så när jag använder dessa skor har jag en plstpåse på vänster fot. Fast nu har de töjt sig lite.. Ska man vara fin får man lida pin, and this boots are made for walking..


leopardballerinorna, dessa har dansat.. massor


måste ladda upp en bild åt gången.. fattar inte varför?

mina favvo guld ballerina







nu kommer bilderna igen..
vaför kommer inte bilderna upp, hatar blogger!

sko inventering






okej här kommer början av inventeringen.. forts följer..